Bio Algeen voor een gezonde grasmat

Wij helpen u graag bij de aanleg of het renoveren van uw sportveld. In Nederland zijn veel sportvelden behandeld met Bio Algeen-producten. Van de professionele voetbalclubs zijn dat Ajax, FC Twente, Feyenoord en Vitesse. Maar ook veel amateurclubs hebben op hun sportvelden producten van Bio Algeen gebruikt.

We zijn er erg trots op dat internationaal onder andere de tennisvelden van Wimbledon zijn behandeld met Bio Algeen-producten.

Voordelen

Bio Algeen zorgt voor een gezonde, slijtvaste grasmat, waar op jaarbasis meer uren op kan worden gespeeld. Een optimale behandeling bestaat uit het vermengen van Bio Algeen Granulaat door de bodem en het toevoegen van Bio Algeen S90 door het voedingswater. Het effect is dat de grasmat meer en diepere wortels aanmaakt. De grasplanten worden gezonder en sterker.

Buffer

Een ander groot voordeel van het gebruik van Bio Algeen Granulaat is dat de bodem een grotere bufferende werking krijgt. Hierdoor is het speelveld tijdens en na regen beter bespeelbaar. Het regenwater wordt beter door de bodem opgenomen. Maar ook bij droogte heeft deze bufferende werking vanzelfsprekend zijn voordeel. De grasplanten drogen minder snel uit.

Voor meer specifieke details over de producten klik op de onderstaande snelkoppelingen: