Bio Algeen Granulaat

Is een korrel die u dient te mengen met de te beplanten bodem. Bio Algeen granulaat vergroot de bufferende werking van de bodem.

Bio Algeen Granulaat heeft twee bijzondere eigenschappen:

  • Als het granulaat in contact komt met water, scheidt zich een gel af. Deze gel kan zowel vocht als voedingsstoffen opnemen. Op het moment dat de bodem verschraalt, geeft de gel haar voedingsstoffen af, zodat de bodem in optimale conditie blijft.
  • Bio Algeen Granulaat bevat huminezuur. Huminezuur is een natuurlijke stof die planten ertoe aanzet groeihormonen aan te maken. Resultaat is een groter wortelstelsel. De plant ontwikkelt zich beter en wordt groter en sterker.

Bio Algeen granulaat wordt ingezet bij de initiŽle beplanting. Maar ook als de bodem haar oorspronkelijke vitaliteit heeft verloren, helpt het granulaat de bodem weer vruchtbaar te worden.

Toepassingen

Bio Algeen Granulaat is geschikt voor vele toepassingen: beplanten, hercultiveren, heractiveren van een verschraalde bodem, grondstabilisering, aanleg van sportvelden en golfbanen, verleggen van grasmatten, overal daar waar de bodem haar oorspronkelijke vitaliteit heeft verloren.